maanantai 18. maaliskuuta 2013

Neulottu pitsihuivi ja vauvan hörhelömekko

Halusin kovasti neuloa Lumiruusu huivin. Minulla oli jostakin perityt kerät ohutta ja hyvin karvaista lankaa. Vajaa kerä ja suht kokonainen kerä?
Nolo moka oli se että kuvittelin niiden riittävän edes suht hyvin. Olin väärässä. Ei aikaakaan kun huomasin ettei lanka tule mitenkään riittämään. Kiroilin. Jätin työn kesken ehkä viikoksi kunnes päätin että teen mitä teen ja lopputulos on mitä on. En edes enään muista mitä tai miten neuloin mutta valmiiksi tuli. Ei sitä mitä halusin mutta ei siitä nyt niin ruma tullut. Lumiruusun tahdon silti tehdä joten taitaa olla huivilangan hankinnat edessä.. joskus..Tosiaan loppui lanka kesken niin pahassa kohdassa etten edes mitään reunusta saanut tehtyä. Ja tuota karvalankaahan ei siis voi edes purkaa. Murr. Toinen päänsärkyä aiheuttanut lanka oli tuo röyhelölanka. Hyi. Ensinnäkin vihaan niitä hörhelöhuiveja yli kaiken. Monesti olen niille yökkäillyt ja vannonut etten ikinä tuollaiseen lähde.. Mutta. Niinpäs siinä sitten kävikin että rakas aviomieheni tuli eräänä päivänä kaupasta ja iski käteen lankakerän. Sanoi näin: "et voi enään ikinä sanoa etenkö olis sulle lankaa tuonut". Oli kyllä niin ihanasti tehty mieheltä ettei sillä langan laadulla ollut mitään väliä! Niin siinä sitten kävi että meille kotiutui kerä röyhelölankaa. Muutaman illan tuo lanka häiritsi käsitöihini keskittymistä sen verran että päätin laittaa puikoille jotta pääsen siitä eroon. Mitä tuosta langasta sitten muka voi tehdä? Onko nyt pakko tehdä se himputin huivi? tungen sen sitten jollekin viattomalle lahjaksi jos sen teen.. Noh. En tehnyt huivia! (eli en ole pettänyt lupaustani itselleni.)
Päätin yrittää neuloa vauvan mekon. Eihän se lanka ihan siihen riittänyt. Tulikin siis ennemminkin tunika. Inhottavaa neulottavaa se oli.  Päättely yhtä tuskaa. Silti tuli yhden illan aikana valmista.
Toivottavasti ei koskaan enää tarvitse tuosta langasta mitään tehdä. Älkää siis hyvät ihmiset ainekaan tuota lankaa minulle tuoko. 


Pikkuneiti hörhelömekossaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista!