torstai 30. toukokuuta 2013

Ronsu nimeltä Möhkis

Hyvät ihmiset, saanko esitellä... Syyn sille etten koskaan ompele!

Omistan siis ompelukoneen jota en koskaan käytä. En vain osaa. Jos ongelma ei ole se että alempi lanka sotkeentuu niin sitten ylempi lanka irtoilee eikä pysy neulassa. Kone on myös aivan liian nopea näin taitamattomalle. Vaikka yrittäisit kuinka vähäsen, pikkasen ja rauhallisesti kaasutella niin kone surraa ihan yhtä nopeasti. Nopeutta ei siis ilmeisesti voi säätää? muilla koneilla ommellessa on kuitenkin nopeuteen vaikuttanut se kuinka kovaa sitä jalalla päästelee.

Toiseksi en oikein hallitse kaavoja, tai muutenkaan oikeen mitään kangaspalojen liittämiseen liittyen. Pitäisi varmasti pysyä jatkossa kaukana ompelukoneesta. Kaiken tämän jälkeen uhmasin kuitenkin kohtaloa ja päätin surautella koneella. Tässä lopputulos:


Olkaa hyvät, naurakaa vain! ei ihan mennyt putkeen mutta jos se edes pysyisi kasassa.

Kankaina käytin omaa vanhaa vauvalakanaa jonka äitini on joskus minulle ommellut, sekä omien rikki menneiden äitiyshousujeni resoria. Kierrätystä! Silmät ompelin käsin karhulangalla jottei pieni tyttäreni saisi mitään ylimääräistä suuhunsa. Sen verran puolustelen ja nolaan itseäni lisää että kerron tehneeni kaavatkin ihan itse ja nopeasti samalla kun torjuin pienen terroristin hyökkäyksiä. Olisi ehkä pitänyt käyttää enemmän aikaa ja rauhaa mutten malttanut odottaa!

Edelleen on tilanne se ettei pieni riiviöni anna hereillä ollessaan äidin tehdä käsitöitä. Neiti ei myöskään oikein nuku päivisin niin aikaa ei juuri jää. Virkattu villatakki on kuitenkin pian valmis! Jospa saisin sen esiteltyä lähiaikoina.?

3 kommenttia:

 1. Hei, sehän on TOSI söpö! UNIIKKI! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana!! :) Älä turhaan vähättele itseäsi, ompelu vaatii vain hieman opettelua ja kärsivällisyyttä. Minun ompelukoneessani (Husqvarna Emerald 118) on maksiminopeuden säätö, joka on varsin kätevä: jos maksiminopeus on hitaalla, koneella ei pääse nopeammin vaikka vahingossa painaisikin pohjaan :) Älä luovuta ompeluissa, minäkin olen nyt vasta varsinaisesti aloitellut ja tää on kieltämättä vähän säätämistä, mutta kämmien kautta oppii aina jotain! :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Mira, kiitos! Se on ainakin varmaa ettei kellään ole samanlaista!:D
  Suppis, Kiitos! en mä kehtaa konetta käyttämättä jättää kun sen lahjaksi sain. Täytyy välillä harjoitella vähäsen. Tuo kone on halvimmasta päästä ja ohjekirjanenkaan ei oikein tuohon koneeseen täsmää. En siis usko että siinä on mitään säädintä :( Tuo kone kun ampaisee kun edes hipaisee siihen pedaaliin vai mikälie. Kai tuotakin oppii käyttämään kun vain uskaltaa uskaltaa ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista!