maanantai 4. marraskuuta 2013

Palmikkolapaset

Nyt on valmistunut useampia töitä joita en ole ehtinyt kuvata pitkistä koulupäivistä johtuen.
Iltapäivällä on muutenkin niin pimeää ettei kuvaamisesta oikein tule mitään. Mutta viikonlopun aikana otin itseäni niskasta kiinni ja kuvasin muutamia valmistuneita töitä.

Nämä lapaset neuloin itselleni talveksi.

Koittakaapas itse saada lapasista naisellisen näköiset miehen käsissä.
Eikä se karvanpoistokaan järin helppoa ole tälle kuvankäsittely gurulle.

Lanka: Gjestal Jade (70%villa, 30% alpakka)
Menekki: 100g
Puikot : 3mm

Lanka tuntuu ihanan sileältä neuloessa mutta kädessä pistelee inhottavasti. Harkitsen joko vuoren ompelua tai neulomista jostain ohuesta ja pehmeästä langasta. Lapaset on todella lämpimät ja vuori voisi olla hyvä myös parantamaan tuulenpitävyyttä.

Aloitin neulomisen palmikoista jotka neuloin juuri niin pitkiksi että ylettyivät mukavasti ranteen ympäri. Ompelin päät yhteen ja poimin rannekkeen toiselta puolelta sopivasti silmukoita lapasta varten. Muutaman keroksen jälkeen aloitin peukalokiilan. Peukalokiila oli näissä lapasissa välttämätön sillä lapaset ovat hyvin kapeat. Toki lapaset venyvät käytössä mutta aluksi en ollut aivan varma siitä tuliko niistä hieman liian kapeat.
Nyt muutaman viikon käytön jälkeen lapaset tuntuvat oikein hyviltä käsissä lukuunottamatta pientä pistelyä.  

13 kommenttia:

 1. Hurjan nätit <3 väri on täydellinen vaaleanpunainen. Minulla tuottaa myös ongelmaa tuo koon arvioiminen. Kun toisaalta ei sitten halua sellasia liian suuria lapasia, mutta liian pienetkään ei tunnu käteen hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! joo nämäkin tuntu ihan hyvältä kun kokeilin käteen ennenkuin olin päässyt sormien kohdalle. Sormista sitten tuntui liian kireältä niin jouduin purkamaan ja tein vähemmän vähennyksiä kiilaan niin sain muutaman silmukan lisää. Nyt tuntuu jo ihan hyvältä :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. mistä mahdoit muuten löytää mallin tuohon ranteeseen, voisi itsekin kokeilla ;)?

   Poista
  2. Käytin ranteeseen ihan perus palmikoita mutta mitään valmista ohjetta en siihen löytänyt vaan yhdistelin vain palmikoita omassa päässäni :)

   Poista
 4. Kiitos kauniista sanoistanne! :)

  VastaaPoista
 5. Suloiset lapaset, kauniin huurteinen väri :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista!