lauantai 1. joulukuuta 2012

Ohje: krokotiilivirkkaus

Tässäpä olis ohjetta krokotiilivirkkaukseen. Krokotiiliin ohjetta kyseltiin aikaisemmin mutta ajattelin että laitan nyt vain tämän ohjeen ( koska en oikein osaa näitä ohjeita tehdä) niin loput on varmasti kaikkien helppo soveltaa itse.

1. Virkkaa 12 ketjusilmukkaa (kjs). Tee pylvässilmukka (p) neljänteen ketjusilmukkaan. Virkkaa 2kjs ja virkkaa sitten  p edellisestä pylväästä laskien kolmanteen ketjusilmukkaan, virkkaa vielä toinen seuraavaan silmukkaan (edellisen kerroksen). Tee jälleen 2 kjs ja hyppää taas kahden edellisen kerroksen silmukan yli ja virkkaa pylväät kahteen seuraavaan silmukkaan.

2. Jatka virkkaamalla 1kjs. Hyppää ensimmäisen pylväsparin yli ja virkkaa 5p seuraavan pylvään ympärille. Tee 2kjs ja virkaa jälleen 5p vieressä olevan pylvään ympäri.

3. Virkkaa 1kjs ja yhdistä piilosilmukalla (ps) viimeisten pylväiden väliin.

4. Virkkaa 3kjs ja 1p edellisten pylväiden väliin jotta syntyy uusi pylväspari. Tee 2 kjs ja sitten 2p edellisellä kerroksella syntyneen "suomun" väliin. Virkkaa taas 2kjs ja tee sitten 2p suomun reunaan.

5. Virkkaa 3kjs joka toimii ensimmäisenä pylväänä. Virkkaa lisäksi 4p ensimmäisen (edellisen kerroksen) pylvään ympäri. Tee vielä 2kjs ja käännä työ.

6. Virkkaa taas 5p seuraavan pylvään ympäri.

7-8. Virkkaa 1kjs jonka jälkeen 5p toiseksi viimeisen pylvään ympäri. Tee taas 2kjs ja sen jälkeen vielä 5p viimeisen pylvään ympäri.

9-10. Yhdistä ps suomun keskelle ja virkkaa 3kjs ja 1p. Virkkaa taas 2kjs ja sitten 2p edellisten pylväiden väliin. (pylväiden väliin virkatessa virkkaa myös edellisen kerroksen ketjusilmukan läpi. kuva 13). Virkkaa jälleen 2kjs ja sitten 2p seuraavan suomun väliin.

11. Virkkaa 1kjs ja hyppää ensimmäisten pylväiden yli. Virkkaa 5p seuraavan pylvään ympäri, 2kjs ja 5p viereisen pylvään ympäri. Tee 1kjs ja yhdistä ps viimeisten pylväiden välistä.

12-14. Virkkaa 3kjs ja sitten 1p edellisten pylväiden väliin. Virkkaa 2kjs ja sitten 2p suomun väliin ja sitten taas 2kjs jonka jälkeen 2p edellisen kerroksen pylväiden väliin. Jatka kerroksen loppuun.( Kerroksessa yhteensä 5 pylväsparia.)

15. Virkkaa 3kjs ja 4p ensimmäisen pylvään ympäri. 2kjs ja 5p seuraavan pylvään ympäri. Hyppää taas 2p ylitse ja virkkaa 5p seuraavien pylväiden ympäri. Jatka kerroksen loppuun.

Jatka niin pitkään kunnes olet tyytyväinen pituuteen. Leveyteen voi vaikuttaa pylväsparien lisäämisellä tai vähentämisellä.

Toivottavasti ohjeesta on jotain apua. Parannusehdotuksia otetaan vastaan kun vähän arvelluttaa että tajuaako kukaan tästä mitään.

8 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta! Kuvat on tosi hyvät, joten uskon, että minä melko toivottomana virkkaajanakin onnistun niitten avulla :)

  VastaaPoista
 2. kiitos paljon ohjeesta. nyt heti kokeilemaan!

  VastaaPoista
 3. Lämmin kiitos ohjeesta. Josko minäkin nyt suoriutuisin ;)

  VastaaPoista
 4. Hei. kiitos selkeästä krokovirkkausohjeestasi, sen avulla onnistuin :-). Mulla ei omaa blogia, mutta ihailen teitä jotka jaksatte neuvoa toisia.

  VastaaPoista
 5. Olkaa hyvät! :) Mikäs sen mukavampaa kuin olla hyödyksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei.

   antaisitko ohjeen miten tilata krokotiili sukkien ohjeen.
   Vain Suomea osaava

   Poista
  2. Hei! Ravelrysta voi lunastaa itselleen ohjeen joko suomeksi tai englanniksi. http://www.ravelry.com/patterns/library/eveliina-socks . Ohje maksetaan PayPalilla. Jos et omista PayPal tiliä niin voit laittaa sähköpostia osoitteeseen info.pitsikukka@gmail.com niin voin antaa tilinumeron ja maksun tultua lähetän ohjeen sähköpostitse :)

   Poista

Kiitos kommenteista!