tiistai 19. helmikuuta 2013

Ohje: Venetsialainen pitsineliöNäitä venetsialaisia pitsiruutuja tulen käyttämään omassa ikuisuusprojektissani. Näitä tulen tarvitsemaan vielä vaikka kuinka paljon. Ruudut ovat todella kauniita kun ne yhdistetään toisiinsa. Yhdistettyinä niihin muodostuu oikein nätti kuvio. Näistä saisi tehtyä vaikka mitä pöytäliinasta peittoon.. Oma käyttötarkoitus on kyllä jotakin ihan muuta. Se että milloin projekti valmistuu onkin sitten jo ihan toinen asia. Nyt olen ihan alussa joten en vielä laita projektista sen enempää kuvia.

Varmasti päivittelen tänne projektin edistyessä kuvia jolloin pikkuhiljaa paljastuu (ehkä?) mitä on tulossa.
Nämä ruudut ovat sen verta helppoja tehdä joten ajattelin tänne laittaa pikaisesti väsätyn ohjeen. Kirjallinen osuus on tosiaan pikaisesti kirjoitettu joten saa huomauttaa mahdollisista epäselvyyksistä. Toivottavasti kuvat selkeyttävät.


   Ohje:  
                                 

Luo 14kjs ja tee p kuudenteen silmukkaan koukusta katsottuna. 1kjs, hyppää yhden s yli ja tee p seuraavaan silmukkaan. Toista vielä kolmesti.
4kjs, käännä työ.
Virkkaa p edellisen kerroksen pylvään kohdalle ja 1 kjs. Toista kerroksen loppuun.
Virkkaa yhteensä 5krs kunnes ruudukko on 5x5 ruutua. 1kjs.

Virkkaa ruudun kohdalle 2ks ja pylvään kohdalle 1ks. Tee näin kolmelle ensimmäiselle ruudulle jonka jälkeen 9kjs. Käännä työ. Hyppää yhden silmukan yli ja kiinnitä ketjusilmukat piilosilmukalla. Käännä työ. 1kjs. Virkkaa 3ks, 1 nirkko (3kjs ja kiinnitä piilosilmukalla aloitussilmukkaan) 3ks, 1 nirkko, 3ks kunnes kaaressa on yhteensä 5 nirkkoa. Loppuun vielä 3ks. Jatka virkkaamista ruudukon toiseen kulmaan ja virkkaa loput kolme sivua samoin kuin ensimmäinen.
Kun olet virkannut kaikki sivut olet neliön kulmassa. Luo 7kjs ja kiinnitä piilosilmukalla toiseen nirkkoon kaaressa. 8kjs ja kiinnitys piilosilmukalla neljänteen nirkkoon. 7kjs ja kiinnitys neliön kulmaan. Toista jokaiselle sivulle.
Virkkaa 7 kjs:än kaariin 3ks, 1nirkko, 3ks, 1 nirkko, 3ks.
8kjs:sän kaariin virkkaa 3ks, 1 nirkko, 3ks, 1 nirkko, 3ks, 1 nirkko, 3ks

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä! :) Itse myös yritin googlailla ja vain englanniksi löysin ohjeet. Niitäkin hieman eri versioina mutta lopputulos kuitenkin näyttää suht samalta.

  VastaaPoista
 3. Moi! Yhdistätkö neliöt kuinka toisiinsa?

  VastaaPoista
 4. Ompelemalla nirkkoja yhteen. Tosin voisi olla kätevämpää yhdistää nirkoista jo virkkausvaiheessa ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista!